Residential Transformation, Rockridge

This Rockridge home received not just a remodel, but a transformation. The house was built on a hillside, so we completed major excavation and soil removal, along with piers and a concrete retaining wall, to prevent a potential mudslide.

Project Details

The two-bedroom, one-bath home increased its square footage by 963 sq ft, adding a master suite, another bathroom and two walk-in closets. Both bathrooms now have new tile floors; the spacious master bathroom has beautiful new walnut cabinets. W.A. Rose moved the laundry room from its old location under the house to its more convenient home at the end of a hallway. The owner’s new wine storage room is accessible through a handsome barn door.

Also new are a roof deck, the stucco exterior, a sprinkler system and Marvin windows. The rich hardwood floors throughout the home showcase a color palette of soft earth tones.

The Results

Light, bright, safer, more accessible. A very livable new space.

Photography: Ellyce Moselle